Kenmerken

 

Algemeen

 

LED is de vervangers voor de reguliere verlichting. LED verlichting is duurder in aanschaf, maar verdient zich binnen circa één tot twee jaar terug door aanzienlijk lagere kosten. LED buizen verbruiken tot 65% minder energie dan de reguliere TL- verlichting en LED gloeilampen verbruiken wel tot 90% minder energie. Daarnaast heeft LED verlichting een levensduur van ongeveer 35.000 (gloeilampen) tot 50.000 uur (TL), waardoor vervanging veel minder vaak hoeft te gebeuren.

Energiezuinig

Bij de conventionele verlichting wordt een groot gedeelte van de verbruikte energie omgezet in warmte en een klein aandeel in licht. Bij LED verlichting  wordt het grootste gedeelte van de opgenomen energie direct omgezet in licht en minimaal in warmte. Dit levert een veel efficiënter energieverbruik op, wat uiteindelijk resulteert in lagere energiekosten.

Licht

LED gaat direct branden zonder knipperen en/of wachttijden. Daarmee zijn ze zeer geschikt voor koel- en vrieshuizen.

LED geeft een gezonder en rustiger licht dan bv. normale TL- buizen. Net als oudere type beeldschermen knippert een normale TL- buis 50 keer per seconde. Hoewel we dit niet bewust kunnen waarnemen is dit vermoeiend voor onze ogen. LED verlichting geeft een helder, rustig en constant licht. Hierdoor is LED uitermate geschikt voor allerlei soorten ruimten waar mens en dier verblijven.

Montage

De installatie is zeer eenvoudig: LED verlichting kan in bestaande armaturen gemonteerd worden.

Onderhoud

Door inzet van LED buizen heeft u minder arbeidskosten bij vervanging. Dit komt o.a. door meer branduren. Het betekent daarom veel minder vervanging van normale TL lampen, TL- buizen en/of starters. Dit kan een behoorlijke besparing op de arbeidskosten zijn, Zeker als de arbeidskosten al hoger zijn dan normaal door moeilijk bereikbare plaatsen, zoals kantoorpanden met hoge plafonds, fabriekshal, sporthal, etc.

Milieuvriendelijk

Spaarlampen en TL-buizen zijn belastend voor het milieu. Dit komt doordat deze het zware metaal kwikdamp bevatten. Tevens komt bij het gebruik UV straling vrij, hierdoor kan een magnetisch veld ontstaan wat voor sommige mensen als hinderlijk wordt ervaren. Als de taak van de spaarlamp of TL- buis erop zit horen ze bij het chemisch afval. LED lampen/buizen zijn voor 98% recyclebaar.
De traditionele TL- lamp is een zuinige lichtbron, maar de huidige generatie LED buizen zijn tot 65% zuiniger. Door deze energiebesparing zal de LED buis ook uw CO2 uitstoot verminderen.

Keurmerken

De LED lampen/buizen zijn voorzien van de volgende keurmerken:

 • CE keur (Europees keurmerk)
 • RoHS norm (beperking van gevaarlijke stoffen)
 • Tüv keuring

De Tüv keuring vereist wel dat de stroom input van één zijde komt, dit houdt in dat er één stroomdraad in uw conventionele armatuur zal moeten worden om gestoken, dit is echter een eenvoudige handeling en levert ook nog eens 2 watt extra voordeel op!

De voordelen op een rij:

 • Duurzaam ondernemen; minder CO2-uitstoot, geen zwavel productie
 • Bevestiging in bestaande armaturen
 • Montage voordelen; geen starters, ballasten of extra onderdelen
 • Constant, helder en rustig licht; goed voor de concentratie van werknemers en scholieren
 • Minder arbeidskosten door minder vervanging
 • Direct licht; geen geknipper of wachttijden
 • 98% Recycleerbaar
 • Geen UV-straling
 • Langere levensduur
 • Minder energieverbruik.